Kveldsseminar: La leken leve

Om arrangementet

Hvor og når?
mandag 10. feb. kl. 18:00 - 20:00

Folkets hus i Stavanger

Folkets hus i Stavanger

Vis i Google Maps
Påmeldingsfrist

10.02.2025

Praktisk ansvarlig

Knut Ivar Egset

Telefon: 996 97 881

Mandag 10. februar går kveldsseminaret for Barnehagedagen 2025 av stabelen på Folkets hus i Stavanger. Du kan også delta digitalt. Meld deg på!

Sted: Folkets hus, Løkkeveien 22, Stavanger.

Du kan også følge arrangementet via strømming. Her er lenken for å være med i Teamssendingen:
Klikk her for å være med direkte


Når: Mandag 10. februar kl. 18–20
Pris: Gratis.

Tradisjonen tro har vi hentet inn aktører som bidrar med faglig input, både gjennom artikler i forkant og foredrag på selve seminaret.

Universitetslektor i drama ved Institutt for barnehagelærerutdanning på Universitetet i Stavanger, Ine Larsen Måneby, kommer for å snakke om lekenhet i hverdagen.

Hun har blant annet skrevet masteroppgaven «Hvem er redd for den skumle ulven – et lekfilosofisk teaterprosjekt». Oppgaven utforsker hvordan man, med utgangspunkt i barns lek, kan utvikle en lekfilosofisk teaterforestilling.

Anne Greve, professor i barnehagepedagogikk ved OsloMet, er også klar for kveldsseminaret. Med lang erfaring som barnehagelærer har hennes forskning særlig fokusert på barns vennskapsrelasjoner i barnehagen, barns og læreres deltakelse i lek, samt barnehagelærernes profesjonshistorie. Greve har tidligere deltatt på Barnehagedagen-arrangementer.

I tillegg til å bidra på seminaret, skriver både Måneby og Greve eksklusive fagtekster som publiseres i forkant av Barnehagedagen – så her er det bare å følge med!

I tillegg til forskerperspektivet får vi også lokale bidrag på Folkets hus. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun kommer, det samme gjør avdelingsleder i Gosen barnehage Vidar Monsen Thune, samt Krister Karlsrud Holm fra Tasta barnehage.

De to sistnevnte får hvert sitt kvarter til å fortelle hvordan de jobber med lek i barnehagehverdagen. Selve arrangementet avsluttes med en panelsamtale hvor vi sammen forsøker å dissekere begrepet «lek».

Velkommen på kveldsseminar!