April 2024

Utdanningsforbundet har totalt 188 345 medlemmer ved utgangen av april

Vi ser en opgang på 181 medlemmer i totalmedlemstallet for april 2024. 

Det er en oppgang med 91 ordinære medlemmer, og en oppgang med 95 studentmedlemmer den siste måneden. Folkehøgskolelagene har blitt 5 færre i april.

Medlemsgrupper

Vi har en oppgang i medlemsgruppene: FAS - Faglig administrativt støttesystem (52), VGO - Videregående opplæring (31), GSK - Grunnskole (30), og UH - Universitet høyskole (4). Vi har en nedgang i medlemsgruppen: BHG - Barnehage (-13). Vi har en oppgang med 25 medlemmer blant dem som ikke er tilknyttet en medlemsgruppe.

Ledermedlemmer

Vi har en oppgang for ledermedlemmer i medlemsgruppene: GSK (9), og UH (1). Vi har en nedgang for ledermedlemmer i medlemsgruppene: BHG (-7), VGO (-7), og FAS (-5). Vi har en oppgang med 1 ledermedlem blant dem som ikke er knyttet til medlemsgruppe.
Totalt ser vi en nedgang med -8 ledermedlemmer i løpet av april. Vi har nå 9 673 ledermedlemmer i Utdanningsforbundet. 

Pensjonistmedlemmer

Vi har en nedgang med 31 pensjonistmedlemmer i april.  Det er nå 44 328 pensjonistmedlemmer. 

Yrkesaktive

Hvis vi ser på de yrkesaktive, så har vi en oppgang med 134 yrkesaktive medlemmer i løpet av april. Vi har nå 128 048 yrkesaktive medlemmer. Yrkesaktive defineres i denne sammenhengen som alle i jobb, også de studentene som jobber ved siden av studier (gjelder ca. 950 PS-medlemmer). I tillegg alle potensielle yrkesaktive, de i permisjon, arbeidsledige, på arbeidsavklaringsstønad (gjelder ca. 5300 medlemmer).

Månedsstatistikken inn i TVV

Vi har i lang tid hatt problemer med oppdatering av statistikksidene på Insight, og har derfor bestemt oss for å flytte alle statistikksider inn i tillitsvalgtverktøyet (TVV).

I TVV finner du disse via "rapporter" i hovedmenyen som vises ved dashbordet.

Foreløpig er følgende statistikkoppsett tilgjengelige:

Månedstall. Samme innhold som i de excelfiler vi publiserer her hver måned. Viser et øyeblikksbilde per månedsskifte. 2022-12 viser altså medlemstall per utgangen av 31.12.2022.

Medlemstrender. En dynamisk visning med historikk. Her vises medlemstall tilbake i tid, slik disse tallene er per i dag. Dette kan avvike fra øyeblikksbildene i "månedstall" da en del registreringer/endringer blir tilbakedaterte i medlemsregisteret.

Organisasjonsgrad. Her vises antall medlemmer i UDF i relasjon til antall stillinger ut fra offisielle tall som blir publisert årlig. Tallene er hentet ut per stillingskoder slik at det er mest mulig samsvar mellom tallene våre og de eksterne kildene.

Tillitsvalgtanalyse. Viser antall registrerte arbeidsplasstillitsvalgte og hovedtillitsvalgte.

 

Excelfilene er fortsatt tilgjengelige på vanlig måte. Tilbakemeldinger kan gjerne gis i Teams for de ansatte sentralt og i fylker som har tilgang til det. Det går også fint å sende tilbakemeldinger til Tony Mossberg i seksjon for medlemsservice,  [email protected]

 

Excel-arkene

Total medlemsstatistikk

Inn- og utmeldinger

Fylkeslagstatistikk

Medlemstall per fylkeslag og periode