Barnehagedagen 2025: Meld deg på kveldsseminar!

Mandag 10. februar går kveldsseminaret for Barnehagedagen 2025 av stabelen på Folkets hus i Stavanger. Er du i området, vil vi gjerne ha deg med i salen. Sitter du i en annen del av landet, så vil vi ha deg med digitalt.

Tiden går fort og om ikke lenge er det klart for Barnehagedagens kveldsseminar direkte fra Festsalen i Folkets hus.

Målet med kvelden er å informere og inspirere om temaet «lek», og vi i arbeidsgruppa for Barnehagedagen mener vi har funnet et spennende program denne gang.

Om arrangementet

Hvor? Folkets hus, Løkkeveien 22, Stavanger. Også strømmet via Zoom

Når? Tirsdag 10. februar kl. 18 – 20

Pris: Gratis

 

Mer tid til inspirasjon

Tradisjonen har vært å arrangere kveldsseminaret kvelden før Barnehagedagen. Mange barnehageansatte har kommet med ønske om å få det tidligere på året, slik at de får bedre tid på å bruke tipsene fra arrangementet inn mot markeringen av selve dagen. I forbindelse med Barnehagedagens 20-årsjubileum får ansatte en god tid til å la seg inspirere og bruke tipsene sammen med barna inn mot selve jubileumsdagen.

Det vil som vanlig være mulig å delta både fysisk og digitalt på kveldsseminaret, og begge alternativer er helt gratis. Hvis du ikke har anledning til å delta 10. februar, vil opptaket bli gjort tilgjengelig på nettsidene til Utdanningsforbundet, Fagforbundet og FUB. Informasjon om påmelding finner du lenger ned i saken.

Lekenhet i hverdagen

Tradisjonen tro har vi hentet inn aktører som bidrar med faglig input, både gjennom artikler i forkant og foredrag på selve seminaret.

Universitetslektor i drama ved Institutt for barnehagelærerutdanning på Universitetet i Stavanger, Ine Larsen Måneby, kommer for å snakke om lekenhet i hverdagen.

Hun har blant annet skrevet masteroppgaven «Hvem er redd for den skumle ulven – et lekfilosofisk teaterprosjekt». Oppgaven utforsker hvordan man, med utgangspunkt i barns lek, kan utvikle en lekfilosofisk teaterforestilling.

Deltakende lek

Anne Greve, professor i barnehagepedagogikk ved OsloMet, er også klar for kveldsseminaret. Med lang erfaring som barnehagelærer har hennes forskning særlig fokusert på barns vennskapsrelasjoner i barnehagen, barns og læreres deltakelse i lek, samt barnehagelærernes profesjonshistorie. Greve har tidligere deltatt på Barnehagedagen-arrangementer.

I tillegg til å bidra på seminaret, skriver både Måneby og Greve eksklusive fagtekster som publiseres i forkant av Barnehagedagen – så her er det bare å følge med!

Meld deg på her

I tillegg til forskerperspektivet får vi også lokale bidrag på Folkets hus. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun kommer, det samme gjør avdelingsleder i Gosen barnehage Vidar Monsen Thune, samt Krister Karlsrud Holm fra Tasta barnehage.

De to sistnevnte får hvert sitt kvarter til å fortelle hvordan de jobber med lek i barnehagehverdagen. Selve arrangementet avsluttes med en panelsamtale hvor vi sammen forsøker å dissekere begrepet «lek».

Befinner du deg i Stavanger-området 10. februar så setter vi pris på å se deg i Festsalen på Folkets hus. Påmelding gjøres ved å trykke på knappen her. Husk at du må melde deg på enten du deltar fysisk eller digitalt:

Her melder du deg på kveldsseminaret

Møteleder: Bjørnar Hagen Vika, FUB

  • 18.00–18.10
    Hilsen fra kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap)
  • 18.10-18.20 Innledninger v/
    Leder av FUB, Tor Eirik Rasmussen
    Leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet, May-Britt Sundal
    Leder av Utdanningsforbundet, Geir Røssvoll
  • 18.25–18.40 Foredrag
    Anne Greve, professor i barnehagepedagogikk, OsloMet
  • 18.40-18.55 Foredrag
    Ine Larsen Måneby, universitetslektor i drama ved Institutt for barnehagelærerutdanning, Universitetet i Stavanger

  • 18.55 – 19.10
    Pause

  • 19.10–19.25 Inspirasjonsforedrag
    Krister Karlsrud Holm, Tasta barnehage
  • 19.25–19.40 Inspirasjonsforedrag
    Vidar Monsen Thune, avdelingsleder Gosen barnehage
  • 19.40-19.55 Panelsamtale om lek
    Samtale om lek med Ine Larsen Måneby, Krister Karlsrud Holm og Vidar Monsen Thune
    Samtaleleder: Bjørnar Hagen Vika

  • 20.00 Slutt