Etter at pandemien traff barnehagene i Norge, var det mange som droppet daglig matservering, for i større grad å kunne prioritere smittevern og direkte arbeid med barn. Sammen med flere andre tiltak, førte kutt i matservering til en bedre bemanningssituasjon enn det som før pandemien hadde vært normalen. Flere barnehagelærere ga uttrykk for at de nå endelig fikk anledning til å følge opp barn på den måten de mente de burde.
På bakgrunn av disse erfaringene ønsker vi å ta en diskusjon om matservering i barnehagen:
Bør daglig matservering anses for å være en del av kjerneoppdraget, gitt gjennom Rammeplan for barnehager, eller mer som et «ekstra» velferdstilbud?
Hva kan daglig matservering ha å si for utjevning, helse, lek og læring?
Skal grunnbemanningen stå for matserveringen, eller bør det være eget kjøkkenpersonale?
I panelet:
Siri Alm, forsker i Nofima
Lise Lauvik, styrer i Langøy Friluftsbarnehage
Oppdateringer på paneldeltakere kommer
Åpent for alle. Meld deg på her seinest 24. mai. Teams-lenke til møtet blir sendt ut dagen før.
Utdanningsforbundet Bergen ønsker deg hjertelig velkommen til et uformelt og faglig møtested! Bli med i diskusjonen, eller bare delta for å høre på.