Nytt lokallagsstyre klart for å ta fatt på viktige oppgaver

Pandemien førte til at overføringsstyremøte mellom nytt og gammelt styre måtte utsettes til etter sommeren. 1. og 2. september ble styreseminaret avholdt, og det er mange viktige oppgaver det nye styret nå skal ta fatt på.

Styreseminaret startet samtidig som smittetallene i kommunen var på sitt høyeste. Hvordan utbruddet påvirker lærere, ledere, barn og foreldre ble tatt opp i flere sammenhenger i løpet av seminaret.  

Første dag innledet sentralstyremedlem, Tormod Korpås, digitalt fra Halden om lederoffensiven og hvordan Utdanningsforbundet ivaretar sine ledermedlemmer.  

Fylkesleder, Geir Røsvoll, innledet om politisk påvirkningsarbeid. Han trakk fram både det historiske bakteppet, betydningen av Hovedavtalen og fortalte om  etableringen av Trondheimsmodellen. I tillegg viste han til enkeltsaker lokallaget har tatt tak i og vunnet fram med de siste årene. Lokale seire har fått ringvirkninger, også nasjonalt.

På dag to hadde nestleder, Wenche Nygård, og lokallagsleder, Gry Camilla Tingstad, innlegget: «Klima og bærekraft i egen organisasjon – fra ord til handling». Dette handler blant annet om hvordan lokallaget gjennom skolering av tillitsvalgte kan bidra til at partssamarbeidet styrkes på dette området. I tillegg diskuterte styret hvordan vi kan bidra til å få ned det økologiske fotavtrykket i egen organisasjon.

Unio-streiken og videre stratgi ble tatt opp. Hvordan kampen om høyere lønn skal holdes varm inn mot neste års hovedoppgjør er noe som lokallaget vil ta med til Unio sentralt.

Utover høsten vil styret i tillegg ta tak i politiske saker som skal behandles i formannskap/oppvekstkomite/bystyre. Det gjelder blant annet ny organisering av det spesialpedagogiske tilbudet, situasjonen for sårbare barn/elever etter korona og -  ikke minst – budsjettet for oppvekst- og utdanningsområdet.