Møt opp på årets 8. mars-markering

På søndag markeres den internasjonale kvinnedagen i Trondheim. Utdanningsforbundet håper på stor oppslutning under vår parole "Verden vinner med utdanning til alle kvinner".

På søndag er det 8. mars, og Utdanningsforbundet oppfordrer alle medlemmer til å vise sin støtte til kvinners rettigheter. 

Dagen starter med folkemøte og appeller i Tordenskioldsparken 8. mars kl 13.00, med togmarsj etterpå. På folkemøtet blir det appeller av Sunniva Andreassen og Lula Tecle.

Sunniva Andreassen er en av flere som har løfta kampen mot seksuell trakassering, maktmisbruk og at varslere ikke blir trodd på og ivaretatt. En viktig og kompromissløs stemme, som har stått støtt i stormen til tross for at hennes og flere andres varsler har blitt forsøkt sådd tvil om, og blitt bagatelliserte.

Lula Tecle kommer for å snakke om ureturnerbare flyktninger i Norge og mangelen på rettigheter de har. Hun har selv opplevd å ikke få lov til å arbeide, tross et sterkt ønske om å bidra, samt å kunne være selvstendig. Etter 19 år i Norge har Tecle som ureturnerbar få rettigheter: Hun har verken rett til lovlig arbeid, utdannelse eller å få helsehjelp.

Kulturelt innslag: koret Kor Hen.

Konferansier: leder i Feministhuset Trondheim, Alicia Mejia Escobar.

Hovedparolene i år er

- Kampen er ikke over! #metoo
- Papirløs, ikke verdiløs!

Utdanningsforbundet Trondheim slutter opp om den internasjonale kvinnedagen. Vi organiserer medlemmer i en kvinnedominert sektor. Kampen om likelønn er høyst reell. Ikke minst er kvinners rettigheter viktig i et internasjonalt perspektiv. Vi går med egen parole, Verden vinner med utdanning til alle kvinner. Dette fordi vi vet at veien ut av fattigdom henger tett sammen med kvinners rettigheter. Vi vet at det er jentene som ikke får skolegang når familien må velge. Ved å gi jenter og kvinner utdanning når vi flere av FNs viktige bærekraftsmål. 

Etter toget blir det festmøte på Statens Hus. Dørene åpner klokken 14:00, og programmet starter 14:30. Talere på festmøtet er Katrin Glatz Brubakk og Vibeke Løkkeberg.

Katrin Glatz Brubakk er psykolog og klinikkleder for Psykologiske Poliklinikker for Barn- og Unge ved NTNU. Hun har jobbet en del i felt, blant annet i flyktningeleiren i Moria i Hellas hvor hun har engasjert seg for å få barna ut av flyktningeleiren.

Vibeke Løkkeberg har vært en markant feminist og samfunnsdebattant gjennom 50 år. Hun er en kompromissløs talsperson for utsatte grupper av befolkningen og også en av Norges mest betydningsfulle filmkunstnere.

Underholdning: koret Urge. 

Konferansier: Nestleder i Utdanningsforbundet Trondheim, Wenche Nygård.

festmøtet blir det salg av mat og drikke.  

Vi oppfordrer alle medlemmer til å delta på markeringen.