Hovedtillitsvalgt i Troms fylkeskommune, Hege Ryeng

I ukene som kommer vil vi presentere fylkesstyres ledelse, kontaktpersoner for de fem ulike medlemsgruppene, leder av lederrådet i Troms, samt hovedtillitsvalgt i Troms fylkeskommune.

Hvem er du?
Jeg startet livet i Oslo, noe som mine barn påpeker så ofte de kan. Heldigvis kom mine foreldre til fornuft og vi flyttet hjem til Hatteng i Storfjord kommune da jeg var 2 år. Til tross for at jeg flyttet fra Storfjord som 19 åring er jeg fortsatt Storfjording. I dag bor jeg i Tromsø, og har to voksne barn.

Hva gjorde du før du startet i vervet?
Som barn av to lærere bestemte jeg meg tidlig for ikke å bli lærere. Jeg søkte derfor på tannlegestudiet. Heldigvis kom jeg ikke inn og begynte heller realfagstudiet ved Universitetet i Tromsø. Der gjorde jeg det så dårlig på en eksamen i kjemi at jeg bestemte meg for å fortsette med kjemi. For å sikre meg jobb etter hovedfag/master tok jeg PPU, og plutselig var jeg blitt det jeg ikke skulle bli - lærer. Jeg jobbet et år som lærer ved Lakselv videregående skole før jeg startet på en doktorgrad i kjemi, rett og slett fordi jeg hadde lyst til å lære mer om kjemi. Når doktorgraden var avlagt, bar det rett tilbake til klasserommet og kjemiundervisning, men nå ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø.
Til forskjell fra veldig mange andre hovedtillitsvalgte har jeg ikke vært plasstillitsvalgt. Rollen som hovedtillitsvalgt snublet jeg rett og slett inn i ved en ren tilfeldighet.


Hva blir din oppgave i fylkesstyret, hva skal du jobbe med?
Som hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Troms fylkeskommunen er min rolle i all hovedsak å ivareta lønn og arbeidsvilkår for medlemmene ansatt i fylkeskommunen. Dette innbefatter møter med arbeidsgiver og veiledning av plasstillitsvalgte på de videregående skolene. En av det viktige sakene vi jobber med er skole- og tilbudsstruktur i videregående opplæring


Hvis vi møtes for en kopp kaffe, hva snakker vi om?
Det er et godt spørsmål, som ikke har et enkelt svar. Det vil garantert avhenge av situasjonen. Vi kan snakk om alt jobb til friluftsliv og matlaging.