Medlemsmøte med kapteinen

"DET KAN ALLTID BLI VERRE" Hammersmark begynte tidlig å interessere seg for temaene han snakker om. Hva er det som skal til for at vi selv skal nå våre mål, for at vi skal ha det best mulig og for at vi skal få et avklart forhold til oss selv? Betydningen av refleksjon, bevissthet og å drive sin egen utviklingsprosess er viktig. Endring, tillit, ulikhet, verdier, omsorg og redsel er alle eksempler på temaer som påvirker prestasjon, arbeidsmiljø og dermed også resultater

Dette kurset er gjennomført

Om kurset

Hvor og når?
mandag 22. april kl. 19:00 - 21:00

Kjerrberget Ungdomsskole

Skadbergbakken 79, 4051 SOLA

Vis i Google Maps
Påmeldingsfrist

08.04.2024

Praktisk ansvarlig

Sara Sanne Opdahl
E-post: [email protected]
Telefon: +4799296636

John Hammersmark begynte på Befalsskole i Hæren som 19-åring. Han gikk deretter Krigsskole, Stabskole 1 og Stabsskole 2, etterfulgt av Masterstudiet på Forsvarets Høgskole og Sjefskurset på samme sted. Han har dermed alle nivådannende skoler i Forsvaret. Av sivil utdanning har han Bachelor i Administrasjon og ledelse.
Hammersmark har tjenestegjort på Skjold, på GSV i Kirkenes, i Forsvarets spesialkommando, i Hærstaben og i Forsvarsdepartementet. Han har deltatt i skarpe operasjoner i Bosnia i ett år (97-98) og i Afghanistan fire ganger (2003, 2005, 2008, 2012). Sist som sjef for FSKs operasjoner med utgangspunkt i Kabul. Når han forlot Forsvaret i 2015, etter 23 års tjeneste, hadde han oberstløytnants grad.
Militært sett har han hovedsakelig drevet med såkalt Jegertjeneste. Det er en type aktivitet som stiller høye krav til prestasjon, utholdenhet, gode holdninger og teamarbeid – hvor både individ og gruppe må fungere og levere, under høy slitasje, stress og motgang.
Hans mange års tjeneste i Forsvarets spesialkommando gjør ham i stand til å tilby en rekke betraktninger, refleksjoner og råd rundt hva som skal til for at både individer og samarbeidet mellom dem skal fungere – også når man mislykkes. Lærdommene er relevante overalt.