Økonomiske retningslinjer for bydelslagene i Utdanningsforbundet Oslo

 

 

 

Frikjøp til bydelslagsledere fra Utdanningsforbundet Oslo

Alle bydelslag har en grunntildeling 20 % frikjøpsressurs. Hvis et bydelslag har over 150 medlemmer, vil de få: 150+: 25 %, 200+: 30 %, 250+: 35 %

Det er fylkesstyret som søker om permisjon med lønn for bydelslagslederne. Bydelsadministrasjonen sender refusjonskrav til fylkesstyret. I spesielle tilfeller kan frikjøpet deles mellom medlemmer av bydelslagsstyret.

Frikjøp betalt av Utdanningsforbundet Oslo skal brukes slik at det blir aktivitet i bydelslaget. Ressursen skal brukes til å arbeide med organisasjonsmessige saker. Denne ressursen skal ikke dekke arbeid som er hjemlet i Oslo kommunes hovedavtale § 16. Arbeidsgiver skal dekke utgiftene til vikar i forbindelse med tillitsvalgtkurs og -møter i Utdanningsforbundet Oslo, møter i Arbeidsmiljøutvalget, Medbestemmelsesutvalget og andre møter bydelsadministrasjonen innkaller til.

Forhåndsfrikjøp fra Bydelsadministrasjonene

Gjennom Hovedavtalen har tillitsvalgte rett til «nødvendig tjenestefri med lønn for å utføre sine oppgaver. Tjenestefri i denne forbindelse er i hovedsak knyttet til saker som er regulert i Hovedavtalen eller avtale inngått i medhold av denne avtale».

Bare noen få bydeler har fått til fast avtale om frikjøp til bydelslagsleder.

Økonomisk tilskudd til drift av bydelslag

Alle de 15 bydelslagene disponerer kr. 20.000 til drift av bydelslaget. Disse 20 000 skal dekke:

  • kontorrekvisita
  • porto
  • telefon og internett
  • bilgodtgjøring og reiseutgifter
  • styremøter og seminar
  • årsmøte og medlemsmøte
  • kurs og skolering av eget styre, arbeidsplasstillitsvalgte og medlemmer
  • mindre kontorteknisk utstyr

Retningslinjer for søknader om ekstramidler for bydelslag

Det er mulig for bydelslaget å søke om ekstra midler ved behov.

Kriterier:

  • Tiltak for å øke medlemsengasjementet/fagforeningsbevissthet
  • Skolering av nye og gamle styremedlemmer
  • Oppgradering av teknisk utstyr

Det avsatte beløpet er i gjennomsnitt kr. 5000,- pr. bydelslag. Søknader på midler over dette gjennomsnittsbeløpet vil bli behandlet og vurdert i forhold til samlet innvilgelse av søknader. Forutsetning for tildeling er at bydelslaget legger ved en beskrivelse av aktivitet/bruk med dokumentasjon som inneholder kostnadsoverslag.

Bydelslagene kan overføre inntil 40 % av tildelte midler, kr. 8000,- fra et år til det neste. Kapital pr. 31.12 vil være grunnlag for overføring fra et år til det neste.

Økonomistyring

Bydelslagets tillitsvalgte har rett til å få dekket de utgifter de har som tillitsvalgte i Utdanningsforbundet. Det må imidlertid påpekes at de tillitsvalgte i bydelslaget må holde seg innenfor sine budsjettrammer. Det er mulig for bydelslagsstyret å søke om tilleggsbevilgninger til helt spesielle formål.

Arbeidsplasstillitsvalgte kan søke fylkesstyret om penger til drift av klubb.

  • Anvisning av regninger/bilag
    Anvisning innebærer at kravet godkjennes for betaling.
    Leder og nestleder har generell anvisningsrett i bydelslaget.
    Utbetaling/overføring av midler fra fylkeslaget forutsetter at beløpet er anvist av en som har fullmakt/anvisningsrett.
  • Attestering regninger/bilag
    Attestering innebærer bekreftelse av betalingskravets berettigelse. Attestering foretas normalt av den personen som har gjort bestilling eller gjort innkjøpet.
  • Utbetalinger/remitteringer
    Fylkeslaget står for utbetalinger/remitteringer.

    Refusjon av utlegg
    Regninger som er betalt av bydelslagsleder, medlem av bydelslagsstyret sendes til fylkeskontoret på skjema utarbeidet av fylkeslaget. Refusjonsskjema og attesterte kvitteringer sendes fylkeslaget elektronisk. Fylkeslaget sørger for registrering av refusjonskravet i Agresso web.
  • Innkjøpsavtaler/kontrakter/bestillinger
    Større investeringer som data- og kontorteknisk utstyr foretas via fylkeslaget. Regninger på større innkjøp kan sendes fylkeslaget direkte, eventuell bekreftelse fås av regnskapsansvarlig på fylkeskontoret.
    Ordning for innkjøp av mat til møter er opprettet og kan opprettes.

    Innkjøp
    Innkjøp og bestillinger inngås/foretas som regel av bydelslagsleder eller nestleder.
  • Reiser og reiseregninger

    Dekning av utlegg

    Utdanningsforbundet, både sentralt og underliggende ledd følger bestemmelsene og satsene i Statens regulativ for tjenestereiser og Utdanningsforbundets reisepolicy dersom ikke annet er angitt her eller går fram av egen avtale.

    Bruk av offentlig kommunikasjon:
    Billett til offentlig kommunikasjon dekkes til møter og kurs.

    Bruk av taxi:
    Dette skjer når det er hensiktsmessig med hensyn til tid og sted. Denne reisemåten skal avtales med leder av bydelslaget.

    Bruk av egen bil:
    Dette skjer når det er hensiktsmessig med hensyn til tid og sted. Denne reisemåten skal avtales med leder av bydelslaget. Kjøregodtgjøring gis etter statens satser.

    Reiseforsikring:
    Utdanningsforbundet sentralt har tegnet reiseforsikring for tjenestereiser som foretas av bydelslagsledere, bydelslagsstyrene og tillitsvalgte.

  • Utlegg telefon/mobil
    Refunderes fra fylkeslaget etter krav med bilag.

  • Barnepass:
    I forbindelse med møter og kurs dekkes utgifter til barnepass for barn under 12 år etter statens satser. Dokumentasjon fra barnevakt må foreligge.

  • Budsjett- og regnskapskontroll
    Utdanningsforbundet Oslo har ansvar for å bygge opp et regnskaps- og budsjettsystem som gjør kontroll i henhold til dette reglementet mulig.