UKEINFO 44-2023

UKEINFO er en viktig informasjonskanal, som tillitsvalgte på arbeidsplassene må få med seg.

Julie Midtgarden Remen.png

Tirsdag forrige uke la det nye byrådet frem sitt politiske grunnlag – «Hammersborgerklæringen», og dagen etter ble det endelig klart at den nye byråd for kunnskap og oppvekst ble Julie Remen Midtgarden (H) (bildet).

Remen har tidligere vært statssekretær i Kunnskapsdepartementet, da Jan Tore Sanner var kunnskapsminister. Hun har også erfaring med politikk i Oslo, for hun har vært byrådssekretær for presse og informasjon for Stian Berger Røsland (H) da han var byrådsleder før Raymond Johansen. Remen kommer nå rett fra en jobb i PR-byrået Storm Samfunn der hun var daglig leder.

Det er mye positivt i Hammersborgerklæringen, men det er også en del ting vi er uenige med det nye byrådet om. Vi ønsker en annen finansieringsmodell for grunnskolen og en annen inntaksmodell i videregående. Vi trenger mer tid og tillit til å utføre arbeidet vårt, ikke flere pålegg om måling av ferdigheter. Vi lurer på hvordan byrådet skal sikre oss tid til å utføre arbeidet vårt. Byrådet skriver selv i Hammersborgerklæringen at «alle kommunale og private barnehager skal ha nok kompetente ansatte». Det er ikke tilfelle i Oslos barnehager i dag. Vi har ikke nok kompetente ansatte til å oppfylle lovens minstekrav til bemanning. Utdanningsforbundet Oslo krever forsvarlig bemanning i Oslos barnehager. 

Utdanningsforbundet Oslo ser frem til konstruktive diskusjoner og et godt samarbeid.

Telefon.jpg

I uke 45 (6. – 10. november) er det mange organisasjonstillitsvalgte i Utdanningsforbundet Oslo som er delegater på Landsmøte 2023.

Det er av den grunn redusert bemanning og kapasitet på kontoret. Vi vil i denne uken prioritere personalsaker. Andre saker og spørsmål vil bli besvart fra mandag 13. november. Sentralbordet holder åpent som normalt (tlf. 23 13 81 00 - kl. 09:00 - 15:30). Vi kan også kontaktes på e-post [email protected].

Landsmøtet kan du følge på utdanningsforbundet.no/landsmøte2023 – her vil det også bli publisert en strømmelenke.

Søndag 12. november kl. 12 til 15 møtes vi til andre øvelse i vårt nye oppstartede kor i Utdanningsforbundet Oslo. Velkommen til nye og gamle (altså de som har vært med én gang før) medlemmer! 

Vi møtes i Utdanningsforbundet Oslos lokaler i Brynsengveien 2. Ring på ved inngangspartiet. Det blir oppvarmingsøvelser, sang og skravling over litt kaffe, te og kjeks i pausene.

Klokka 15 avslutter vi korøvelsen, men fortsetter med sosialt samvær. 

Mange har meldt sin interesse for å være med i koret vårt. Her er det løpende påmelding og bare å bli med! Gi gjerne beskjed om at du har lyst til å være med på e-post til [email protected] eller [email protected].

Kom og vær sammen med oss denne søndagen!

AKAN.jpg

Fortsatt er det ledige plasser på Utdanningsetatens AKAN-kurs for ledere med personalansvar, verneombud og tillitsvalgte:  »Forebygge og håndtere AKAN-saker - medarbeidere som vekker bekymring».

Selv om kurset handler om leders oppgaver, er det nyttig for tillitsvalgte å kjenne til problematikken.

Kurset finner sted i Utdanningsetatens kurssenter, 1. desember fra klokken 9 til 12 Grensesvingen 6.

Kursholdere er Anne Kristine Norum Dahl, AKAN-kontakt og Anett Bertelsen, representant fra bedriftshelsetjenesten, Arbeidsmiljøhuset

Kurset er en del av Utdanningsetatens kurs i helse-miljø- og sikkerhetsarbeid.

Innhold i kurset

Når noe ikke stemmer – hva gjør jeg. Kurset vil sette personalledere i stand til å følge opp medarbeidere med diffuse vansker som for eksempel kan skyldes psykiske lidelser eller rusproblemer. Deltakerne vil få god innsikt i de formelle kravene som stilles til saksbehandling, samt kompetanse i arbeidet med å forebygge og å takle rusmiddelproblematikk.

Temaer som tas opp

  • trender og utfordringer
  • hvilke holdninger har Utdanningsetaten til rus
  • hvilke hjelpemidler finnes for å forebygge og håndtere rusproblemer
  • hvordan skal leder forholde seg til AKAN-saker
  • hvordan følge opp medarbeidere

 

Utdanningsforbundet Oslo ble våren 2023 gjort oppmerksom på at sikringsbestemmelsen om lønn for skoleledere ikke ble fulgt på alle Osloskoler: «Skoleledere skal lønnes minst 4 lønnstrinn høyere enn det lønnstrinn vedkommende ville hatt i undervisningsstilling etter kompetanse og tjenesteansiennitet» (fra Dok. 25, pkt. 3.5.2).

Vi tok derfor kontakt med Utdanningsetaten og ba om et drøftingsmøte som konkluderte med at partene var uenige angående dette punktet i tariffavtalen. Saken ble dermed sendt videre til Rådhuset ved byråd for finans hvor partene møttes 27. september 2023. Her vant Utdanningsforbundet Oslo frem med sitt syn, og protokollen fra drøftingene fastslår at sikringsbestemmelsen for lønnsfastsettelse skal «gjelde til enhver tid».

Er du skoleleder og har spørsmål om hva Utdanningsforbundet mener om ledelse, hva vi gjør for våre ledere og hvordan vi kan bistå deg, sjekk denne nettsiden: Ledelse (utdanningsforbundet.no)

Fredag 27. oktober fikk skolene tilsendt forslag til aktivitetsplanen for videregående skoler i Oslo for skoleåret 2024

-2025.

Aktivitetsplanen skal behandles i MBU og høringsfristen for skolene er 17. november. Det er fint hvis dere sender kopi av skolens høringssvar til: [email protected] (skriv Høringssvar aktivitetsplan i emnefeltet). Har du ikke fått tilgang til dokumentene, kan du be rektor om å sende deg disse.

Kurs.jpg

Kursene er obligatoriske, dersom du ikke kan komme må du sende vara. Vi må likevel be om påmelding for å beregne matbestilling. På dagskurs tar vi opp aktuelle saker, se innkalling og informasjon i UKEINFO.

Det er avgjørende for et godt tillitsvalgtarbeid at alle stiller. På dagskurs får arbeidsplasstillitsvalgte relevant informasjon, utveksler erfaringer og diskuterer ulike utfordringer.

Ved spørsmål, kontakt oss på e-post, [email protected] eller på telefon 23 13 81 00

Kurs.jpg

Tirsdag 21. november arrangerer videregående opplæring og fagskole dagskurs for tillitsvalgte. Alle tillitsvalgte vil få egen innkalling på e-post.

  • Tid: Tirsdag 21. november kl. 09:00 – 15:30
  • Sted: Lærernes Hus, Osterhaus´gate 4 A, 0183 Oslo
  • Påmelding: Meld deg på her. Kurset har påmeldingsfrist 14.november.
  • Tema: På kurset vil vi blant annet se på temaene personalsak (9A), skolebudsjett og strategisk plan, Osloskolen og KI, orientering fra Landsmøtet, nettverksbygging og aktuelle saker.

Innkallingskurs betyr at det er obligatorisk oppmøte, så hvis du ikke kan delta må du sende vara. Vel møtt!