UKEINFO 34-2023

UKEINFO er en viktig informasjonskanal, som tillitsvalgte på arbeidsplassene må få med seg.

Velkommen til nytt skoleår.jpg

I disse dager strømmer barn, ungdommer og studenter inn i alle våre flotte barnehager, skoler og læresteder. Vi vet at dere gjør en formidabel innsats for alle disse små og store menneskene. I Utdanningsforbundet Oslo er vi også klare til å ta fatt på høstens oppgaver, og vil med denne hilsenen peke på noen store oppgaver som ligger foran oss. 

I høst vil kommunevalget være den første og største oppgaven vi tar fatt på. Vi har laget en valgbrosjyre som vi skal dele ut til Oslos innbyggere. Torsdag 31.august arrangerer vi en valgdebatt på Kulturhuset klokken 18 til 20, og vi håper så mange som mulig av dere kommer og hører på hva politikerne i Oslo mener om utdanningsfeltet.  

For organisasjonen som helhet, er det arbeid mot landsmøtet som så står på agendaen. Der vil de store sakene for Utdanningsforbundet bli vedtatt. Vi vil trekke frem noen saker som er spesielt aktuelle; “Lærerrollen og laget rundt barn, eleven og voksne”, “Utdanningsforbundets politikk på vurderingsfeltet” og “Vern av lærertittelen”. Dette er saker som vi vet engasjerer våre medlemmer, og som landsmøtedelegasjonen vil jobbe med inn mot landsmøtet i november. Vi er også spente på hvem som blir valg inn til sentralstyret, samt hvem som blir valgt til leder og nestleder(e) i Utdanningsforbundet sentralt.

Men når det er sagt; det er det som skjer ute på den enkelte arbeidsplass i byen vår som er det aller, aller viktigste for Utdanningsforbundet Oslo. Våre medlemmers lønns- og arbeidsvilkår vil alltid være i førersetet når vi planlegger hva vi skal jobbe med. Vi jobber for at de tillitsvalgte kan bistå våre medlemmer, og at vi kan bistå våre tillitsvalgte.  

Lykke til med oppstart – og hjelp gjerne til med å mobilisere til valgdebatten på Kulturhuset, eller spre valgbrosjyren vår. 

Hilsen - på vegne av Utdanningsforbundet Oslo:

Ledelsen.jpg

Tid for de minste.png

Velkommen til Valgdebatt ledet av Marianne Lange Krogh, leder i Utdanningsforbundet Oslo. 

Sted: Kulturhuset 

Når: 31. august, Klokka: 18.00 

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 er bare uker unna. Lurer du på hvem du burde stemme på for å sikre barna en god barnehage- og skolehverdag? Hvem burde du stemme på for å sikre dine arbeidsvilkår og rammer som lærer i barnehage, grunnskole og videregående? Da anbefaler vi at du kommer på denne debatten!  

For hva tenker partiene om bemanningssituasjonen i barnehagen? Om stykkprisfinansiering i grunnskolen? Om karakterbasert inntakssystem? Og hvordan skal de arbeide for å rekruttere flere lærere og barnehagelærere i Oslo? 

Partiene som har takket ja til å delta er:

  • Anita Celin Nymark fra Folkets Parti
  • Mehmet Kaan Imran fra Høyre
  • Hallstein Bjercke fra Venstre
  • Ingvild Halderåker fra Krf
  • Synne Lerhol fra Senterpartiet
  • Eivor Eivindrud fra Arbeiderpartiet
  • Sunniva Holmås Eidsvoll fra SV
  • Jorunn Folkvord fra Rødt
  • MDG stiller også, men har ikke avklart hvem som kommer
     

Arrangementet er åpent for alle.  

Ny som tillitsvalgt.jpg

Ny som tillitsvalgt på arbeidsplassen, eller ATV, som det ofte kalles?

Her er en ressursside for deg som er ny tillitsvalgt, hvor du finner du informasjon om hva vervet innebærer, hva som forventes av deg, hvordan du kan få hjelp og hvilke ting du bør begynne med med en gang.

Nye kolleger.jpg

På mange arbeidsplasser begynner det nå nyansatte, og det er viktig at du som tillitsvalgt tar kontakt med nye kolleger og presenterer deg som tillitsvalgt i Utdanningsforbundet.

Velge tillitsvalgt.jpg

Det er fremdeles mange barnehager som mangler å gjennomføre valg og registrere hvem som skal være tillitsvalgt fra høsten av. Dette bør gjøres før 31. august.

Det skal registreres hvem som er tillitsvalgt i barnehageåret 2023-2024. Fortsetter nåværende tillitsvalgt, så skal dette også registreres i tillitsvalgtverktøyet.

Tillitsvalgtvervene for barnehage blir avsluttet 31. august (for dem som ble registrert for ett år) . Etter denne dato har dere ikke tilgang til tillitsvalgtverktøyet, og kan ikke registrere ny tillitsvalgt eller forlenge eget verv.

Vi anbefaler snarest å sette opp dette som tema på et klubbmøte. Når tillitsvalgt er valgt (eller gjenvalgt), er det viktig at den tillitsvalgte registreres riktig i vårt medlemsregister. Dette har heldigvis blitt stadig enklere å gjøre.

Kurs.jpg

Dato: Tirsdag 19. september 2023
Tid: 9.00 – 15.30, pluss reisetid
Sted: Oslo Kongressenter (Folket Hus), Youngs gate 21
 
Tema bl.a.:

  • Åpning og presentasjon av nytt fylkesstyret
  • Den politiske situasjonen ved fylkesleder Marianne Lange Krogh
  • Velkommen til nye tillitsvalgte
  • Case-arbeid i medlemsgruppene med utgangspunkt i Verktøykassa
  • Aktuelle saker
  • Rosa kompetanse

 
Hvis tillitsvalgte er forhindret, må varatillitsvalgt møte. Om vara heller ikke har mulighet, ber vi om at forfall meldes [email protected].
 
Påmelding: Av praktiske årsaker må alle deltakere melde seg på ved å følge denne lenken
Siste frist for påmelding er 1. september.
 
Husk å melde fra om matallergier. Ved spørsmål, kontakt oss på e-post, [email protected] eller på tlf.: 23 13 81 00

Debattmøte om fattigdom.png

Forskningsmiljøet Barneliv og profesjonsutøvelse, med støtte fra Utdanningsforbundet Oslo, Pedagogstudentene og Verdensorganisasjonen for små barns oppvekst og danning (OMEP) inviterer til debattmøte om fattigdom blant barn og unge 28. august.

Barnefattigdom har blitt et økende problem. Dyrtid, krig og pandemi har ført til at flere familier sliter. Hva tenker Oslos politikere løsningen kan være? Det er snart valg – møt opp og bli litt klokere på hvilket parti du vil stemme på ved høstens valg.

Tid: 28.august 2023 kl. 18.00 – 20.00

Sted: Oslo Met – storbyuniversitetet Studenthuset Pilestredet 52 – studenthallen

Skolens skjermer.png

Tid: 29. august kl. 19:00
Sted: Litteraturhuset Wergelandsveien 29, Oslo.
 

På Facebook er det foreldreopprør mot «skjerm i skolen», men heller enn ja eller nei til «skjerm» bør spørsmålet være hvem som skal bestemme over skolens skjermer! I Danmark og Tyskland blir Google og Microsoft kastet ut av skolene fordi de samler inn data om barna ulovlig. I Oslo er Microsoft Teams pålagt som hovedverktøy for lærerne, og den innkjøpte løsningen Visma inSchool krever 17 klikk for å føre fravær på en elev. Småskolebarna får en iPad i hånda, men gir det dem egentlig noe «digital kompetanse» slik læreplanen krever?

Vi utfordrer Oslos utdanningspolitikere til å ta debatten om den digitale skolen!