UKEINFO 06-2023

UKEINFO er en viktig informasjonskanal, som tillitsvalgte på arbeidsplassene må få med seg.

8.-mars-2022-WEB.jpgTradisjonen tro inviterer Utdanningsforbundet Oslo til markering av 8. mars i forkant av markeringen på Youngstorget og toget i Oslo.

Vi inviterer til et sosialt arrangement på Kulturhuset. Det blir servering av pizza, brus, kaffe og kanelboller. Det blir også appeller, allsang, quiz, god stemning og hyggelige folk. Ta med deg klubben din og kom, eller kom alene og bli kjent med nye fagforeningskamerater!

På grunn av plassbegrensninger i lokalet er det førstemann til mølla som gjelder ved påmelding. Det er derfor viktig at du spesifiserer hvor mange du melder på, dersom du skal ha med deg familie eller venner.

I etterkant av vårt arrangement på Kulturhuset går vi til Youngstorget for oppstilling, appeller og musikk. I toget går vi samlet bak fanen vår.

Lærere som underviser voksne innvandrere i norsk etter integreringsloven, skal innen 2029 ha 30 studiepoeng i norsk som andrespråk.

Det tilbys to forskjellige støtteordninger for lærere som trenger videreutdanning for å tilfredsstille dette kompetansekravet:

  • I stipendordningen kan du få 120 000 kroner for å ta 30 studiepoeng. Stipendet kommer i tillegg til vanlig inntekt.
  • I vikarordningen skal du frigjøres fra deler av dine ordinære arbeidsoppgaver, slik at du får tid til å studere uten at du går ned i lønn. Vikartilskuddet er på 216 000 kroner.

Lærere søker stipend eller vikarordning i samarbeid med sin leder.

Søknadsfrist for lærere som skal ta videreutdanning høst 2023 - vår 2024, er 1. mars 2023.

De som kan søke, er lærere som arbeider i kommunal og fylkeskommunal voksenopplæring med undervisning av voksne innvandrere i norsk etter integreringsloven:

  • Lærere som underviser voksne i norsk etter læreplan i norsk for voksne innvandrere.
  • Lærere som underviser i faget norsk for språklige minoriteter i FVO og kombinasjonsforsøket

Mer informasjon om ordningen (Kompetanse Norge/HKdir)