Voksenopplæring i Innlandet i fokus

Utdanningsforbundet Innlandet har vedtatt å opprette en ressursgruppe for voksenopplæring i Innlandet. Randi Kristin Pettersen som er leder av gruppa, gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Utdanningsforbundet Innlandet ønsker å sette fokus på arbeidsvilkår i voksenopplæringen i Innlandet. Gjennom opprettelsen av en ressursgruppe for voksenopplæringen med ressurspersoner fra ulike voksenopplæringssentre i fylket håper fylkesstyret at vi får innspill blant annet om hvordan arbeidshverdagen oppleves. Fylkesstyremedlem fra grunnskole, Randi Kristin Pettersen, har fått hovedansvar for dette området og skal også lede gruppe.

- Vi har allerede fått flere personer på plass i gruppa, og er i ferd med å opprette møtearenaer. Ressursgruppa skal selv være med på å forme og utvikle arbeidsoppgavene fremover, da vi virkelig ønsker å arbeide med saker som oppleves viktige for de som jobber ved voksenopplæring i vårt fylke, sier Randi.

I tillegg til å lede ressursgruppa i Innlandet, er Randi en del av det sentrale nettverket for voksenopplæring. Også dette nettverket skal synliggjøre arbeidshverdagen for ansatte i voksenopplæring både i grunnskolen og i den videregående opplæringen.

- Jeg synes voksenopplæringsfeltet er veldig interessant, og de som jobber i dette feltet har kanskje en annen arbeidshverdag og andre utfordringer enn andre lærere i grunnskolen og videregående siden de underviser voksne. Allikevel er det også mye som er likt, men de driver sin virksomhet basert på flere ulike lovverk, og de jobber med et område som ikke får den oppmerksomheten den fortjener. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Randi.

Arbeidsgruppas sammensetning

Selve arbeidsgruppa består, i tillegg til Randi, av kontaktperson videregående opplæring/fagskole, Gry Rollag Føsker, Gerd Formofetten som representerer Karriere Innlandet og videregående opplæring. Fra grunnskolen er Per Sigmund Alnes fra Lillehammer læringssenter, Hilde Melhus Lilleheier fra Vestre Toten kommune, May Pettersen fra voksenopplæringen i Engerdal og Mari Jordet Jervel fra voksenopplæringen i Elverum. I tillegg vil vi prøve å knytte til oss en fra en mindre voksenopplæring.

- Gruppa er sammensatt av mange med mye erfaring fra voksenopplæring. Det blir spennende å møte gruppa og jeg gleder meg til samarbeidet videre, sier Randi.

Et viktig mandat

Fylkesstyret i Innlandet har diskutert og vedtatt et mandat for arbeidet som skal gjennomføres slik at gruppa har noe å starte med. Blant annet skal gruppa være med på å gi innspill til hvordan en god skolering for tillitsvalgte i voksenopplæringsfeltet bør bygges opp.

- Heldigvis har vi flere dyktige tillitsvalgte fra voksenopplæringsfeltet i vårt fylke. De blir innkalt til grunnskoleringen vår sammen med andre tillitsvalgte, men vi mener det kan være behov for å skreddersy opplæring for arbeidsplasstillitsvalgte og hovedtillitsvalgte som gelder voksenopplæringen spesielt. En annen viktig del av mandatet handler om at gruppa skal være en pådriver for at spørsmål og høringer som omhandler voksenopplæringsfeltet blir arbeidet med ute på arbeidsplassene. Vi må få med oss stemmene fra de som jobber i området, sier Randi.

Møter på teams

I all hovedsak arrangeres møtene på teams slik at de kan passe inn i en travel hverdag.

- Det er viktig at det er lav terskel for å ta på seg å bidra inn i en ressursgruppe i Innlandet, derfor blir de fleste møtene to timers møter på teams. Vi vil imidlertid en gang i året kalle inn til et dagsmøte, slik at vi kan bli bedre kjent og ha tid til å diskutere saker en hel dag. Fylkeslaget står for utgiftene til reise og opphold. Det første teamsmøtet skal være 18. september og vi har berammet et fysisk møte 31. oktober, sier Randi.