Lærer uten rettebunker

Hvordan vurdere i tråd med Læreplanverkets intensjoner? (LK20). Dette var tittel på ett av de 46 kursene som ble tilbudt på årets Sørlandsk Lærerstevne der ca 2000 lærere på Agder hvert år samles til kompetansedag på Universitetet i Agder.

I følge kursbeskrivelsen passet dette populære kurset lærere som vil jobbe smart og med lave skuldre.  Å kunne etablere trygghet i en praksis med fokus på relasjon, utvikling og læring, og  samtidig være forankret i lovverk og forskning. 


Av andre kurs kan nevnes: Autisme og tilrettelegging, Handlingskompetanse om vold og overgrep, fysikk og kjemi i barnehagen, kampen om verdensmakten: USA og Kina. 

Åpningsforedraget Læreplan B-et skråblikk på barnehage- og skolehverdagen, ble holdt av Marius Henriksen. Han er tegneserieskaper med fortid som faglærer. Åpningsforedraget er tilgjengelig for alle deltakere. 

Utdanningsforbundet var selvsagt på plass med egen stand som ble bemannet av tillitsvalgte både fra fylkes - og lokallag. Utdanningsforbundet Agder er en av eierne av stevnet og har representanter i styret.

En stor takk til alle som bidrog og som stod på stand!

Ny dato for stevnet i 2025

Sørlandsk lærerstevne har i alle år vært arrangert fredag i uke 42. Fra neste år vil stevnet arrangeres fredag i uke 45 grunnet endringer av skoleruta i Agder.