Trøndsk 2024

Tittel på årets konferansen er «Robuste barn og unge». Vi har gleden av å invitere deg som medlem av Utdanningsforbundet Trøndelag til Trøndsk 12.november 2024. I år vil vår utdanningspolitiske konferanse foregå i den flunkende nye «storstua» på Quality Hotel Panorama på Tiller i Trondheim.

Medlemmer av Utdanningsforbundet som kun skal delta på Trøndsk, melder seg på konferansen her
Hvis du er tillitsvalgt og skal delta på kurset 13. november, melder du deg på begge deler her.

-------------------------------------------------------------------------------------
Forskere mener at dagens oppdragelse gjør barna mindre robuste. Balansen mellom å håndtere livets motvind og normal livserfaring krever at barn og unge er robuste og motstandsdyktige for å unngå sårbarhet. Kapasitet for robusthet utvikles over tid i samspill med omgivelsene, og lærere i barnehage, skole og støttesystemet står stadig overfor nye utfordringer som krever robuste profesjonsutøvere.

Våre innledere presenterer ulike byggesteiner til robuste barn og unge.

 

Thomas Seltzer: dagens konferansier 

Han er musiker, forfatter og programleder. Han er amerikansk statsborger, men er født og har bodd det meste av livet i Norge. Han er kjent som bassist i gruppa Turboneger og som programleder for TV-programmene Trygdekontoret, Natta Norge og UXA – Thomas Seltzers Amerika 

 

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun 

 

"Robuste voksne og robuste barn – hvordan skal vi tåle at livet er vanskelig?"  

Arnhild Lauveng: phd, spesialist i klinisk samfunnspsykologi, UiO. Forsker/seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse, visepresident for fag og profesjon, NPF. Har skrevet en rekke bøker og er en aktiv foredragsholder. 

 

"Hva skjer i hjernen når barn vokser i alder og visdom?"  

Per Brodal: Per Brodal er lege og professor emeritus ved Universitetet i Oslo og har arbeidet med hjerneforskning og undervisning i hele sitt yrkesliv. Han har særlig interessert seg for grunnleggende betingelser for læring fra cellenivå til praktisk studieplanarbeid. I det siste har han engasjert seg i barns oppvekstvilkår, og spesielt lekens betydning for en god utvikling. Sammen med barnepsykiater Charlotte Lunde utga han i 2022 boken «Lek og læring i et nevroperspektiv. Hvordan gode intensjoner kan ødelegge barns lærelyst».

 

"Fellesskapets betydning – forebygging i et fellesskapsperspektiv." 

Linda Hojem: Mobbeombud i Trøndelag fra januar 2024. Hun har i en årrekke jobbet i pedagogisk psykologisk tjeneste, og har mange års erfaring fra arbeid i barnehage og skole. Hun har også jobbet hos Statsforvalteren med skolemiljø.  

 

"Har SoMe forsøplet unges sosiale omgivelser og forårsaket tidenes psykiske helsekrise?" 

Steinar Krokstad: Lege og professor i sosialmedisin ved HUNT forskningssenter, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU. Spesialist i allmennmedisin og psykiatri, og medlem av Skjermbrukutvalget. Tidligere leder for HUNT forskningssenter som driver Helseundersøkelsen i Trøndelag. Initiativtaker for etablering av Folkehelsealliansen i Trøndelag og folkehelsekampanjen ABC for god psykisk helse.                                           

 

"Guttas Campus - motivasjon, mestring og muligheter" 

Omar Mekki: Bidro til å etablere Guttas Campus i 2017, og har jobbet som daglig leder siden mars 2018. Leder av læringscampene til Guttas Campus både i Oslo, Vestland og Nord-Norge. Omar Mekki har mastergrad i skoleledelse fra Bath University i England og har tidligere arbeidet som lærer og rektor. Han har også jobbet i 10 år med lederutvikling og skoleutvikling i Stiftelsen IMTEC, og ved rektorutdanningen ved OsloMet.   

 

I år som tidligere vil vi ha et tillitsvalgtkurs dagen etter Trøndsk.

Litt praktisk informasjon:

Konferansen er gratis og åpen for alle medlemmer av Utdanningsforbundet Trøndelag. Vi dekker lunsj, gode innledere og konferanseutgifter for øvrig. Vi dekker ikke frikjøp, overnatting i forkant og generelle reisekostnader. Hvis du har høye reisekostnader, kan du søke Utdanningsforbundet Trøndelag om å få dekket utgiftene.

Det er begrenset antall plasser på konferansen og derfor regner vi med at du deltar på hele konferansen når du melder deg på! Konferansen har varighet fra klokken 1000 til 1630.

(For deg som deltar på tillitsvalgtkurs etter konferansen, dekkes reisekostnader under kurs.)