Trøndsk 2024

Påmeldingsfristen til dette kurset har utløpt

Om kurset

Hvor og når?
tirsdag 12. nov. kl. 10:00 - 16:30

Quality Hotel Panorama AS

Ivar Lykkes veg 1, 7075 TILLER

Vis i Google Maps
Påmeldingsfrist

21.10.2024

Praktisk ansvarlig

Monica Kopperstad
E-post: [email protected]
Telefon: 91767576

Faglig ansvarlig

Brynhild Henriksen
E-post: [email protected]
Telefon: 99474554

(Er du tillitsvalgt og skal delta på både Trøndsk og kurs, da skal du bruke  en annen  påmelding. Den finner du her.)

Vi har stor påmelding til konferansen og den er nå fulltegnet. Vi jobber imidlertid med en utvidelse av kapasiteten derfor vil du havne på venteliste. Blir det ledige plasser, vil du få mail fra oss om at har fått plass. Det er viktig at eventuelle forfall meldes så raskt som mulig, slik at andre kan benytte plassen.

Årets tittel på konferansen er «Robuste barn og unge».

Vi har gleden av å invitere deg som medlem av Utdanningsforbundet Trøndelag til Trøndsk 12.november 2024. I år vil vår utdanningspolitiske konferanse foregåi den flunkende nye «storstua» på Quality Hotel Panorama på Tiller.

Forskere mener at dagens oppdragelse gjør barna mindre robuste. Balansen mellom å håndtere livets motvind og normal livserfaring krever at barn og unge er robuste og motstandsdyktige for å unngå sårbarhet. Kapasitet for robusthet utvikles over tid i samspill med omgivelsene, og lærere i barnehage, skole og støttesystemet står stadig overfor nye utfordringer som krever robuste profesjonsutøvere.

Våre innledere på konferanse presenteres ulike byggesteiner til robuste barn og unge.

Thomas Seltzer: dagens konferansier er musiker, forfatter og programleder. Han eramerikansk statsborger,men født og har bodd det meste av livet i Norge hvor han er kjent som bassistigruppa Turbonegerog som programleder for TV-programmeneTrygdekontoret,Natta Norge ogUXA – Thomas Seltzers Amerika

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun

Robuste voksne og robuste barn – hvordan skal vi tåle at livet er vanskelig? 

Arnhild Lauveng: phd, spesialist i klinisk samfunnspsykologi, UiO. Forsker/seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse, visepresident for fag og profesjon, NPF. Har skrevet en rekke bøker og er en aktiv foredragsholder. 

Hva skjer i hjernen når barn vokser i alder og visdom?

Per Brodal: Per Brodal er lege og professor emeritus ved Universitetet i Oslo og har arbeidet med hjerneforskning og undervisning i hele sitt yrkesliv. Han har særlig interessert seg for grunnleggende betingelser for læring fra cellenivå til praktisk studieplanarbeid. I det siste har han engasjert seg i barns oppvekstvilkår, og spesielt lekens betydning for en god utvikling. Sammen med barnepsykiater Charlotte Lunde utga han i 2022 boken «Lek og læring i et nevroperspektiv. Hvordan gode intensjoner kan ødelegge barns lærelyst».

Fellesskapets betydning – forebygging i et fellesskapsperspektiv.

Linda Hojem: Mobbeombud i Trøndelag fra januar 2024. Hun har i en årrekke jobbet i pedagogisk psykologisk tjeneste, og har mange års erfaring fra arbeid i barnehage og skole. Hun har også jobbet hos Statsforvalteren med skolemiljø.  

Har SoMe forsøplet unges sosiale omgivelser og forårsaket tidenes psykiske helsekrise? 

Steinar Krokstad: Lege og professor i sosialmedisin ved HUNT forskningssenter, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU. Spesialist i allmennmedisin og psykiatri, og medlem av Skjermbrukutvalget. Tidligere leder for HUNT forskningssenter som driver Helseundersøkelsen i Trøndelag. Initiativtakerfor etablering av Folkehelsealliansen i Trøndelag og folkehelsekampanjen ABC for god psykisk helse.

                                                                                                                                                                                          

Guttas Campus - motivasjon, mestring og muligheter

Omar Mekki: Bidro til å etablere Guttas Campus i 2017, og har jobbet som daglig leder siden mars 2018. Leder av læringscampene til Guttas Campus både i Oslo, Vestland og Nord-Norge. Omar Mekki har mastergrad i skoleledelse fra Bath University i England og har tidligere arbeidet som lærer og rektor. Han har ogsa° jobbet i 10 år med lederutvikling og skoleutvikling i Stiftelsen IMTEC, og ved rektorutdanningen ved OsloMet.  

Vi gleder oss til å treffe deg på Trøndsk!

Litt praktisk informasjon:
Konferansen er gratis og åpen for alle medlemmer av Utdanningsforbundet Trøndelag. Vi dekker lunsj, gode innledere og konferanseutgifter for øvrig. Vi dekker ikke frikjøp, overnatting i forkant og generelle reisekostnader. Hvis du har høye reisekostnader, kan du søke Utdanningsforbundet Trøndelag om å få dekket utgiftene. Det er begrenset antall plasser på konferansen og derfor regner vi med at du deltar på hele konferansen når du melder deg på! Konferansen har varighet fra klokken 1000 til 1630.
(For deg som deltar på tillitsvalgtkurs etter konferansen, dekkes reisekostnader under kurs.)