Mens jeg venter på statsbudsjettet

Høsten har meldt sin ankomst. Bladene er gule og oransje, og det grønne gresset fylles med fargerike blader. Høsten er starten på budsjettarbeid i kommuner og fylkeskommuner, og i Østfold er det krevende tider. Fylkeskommunen må spare 170 millioner på videregående opplæring de neste fire årene.

Kommunene må iverksette kutt i tjenestetilbudet for å få vedtatt et budsjett i balanse. Fylkesstyremedlem Merete Henden skriver godt om denne utfordringen i kronikken «Vi trenger en langsiktig nasjonal skoleplan» (utdanningsnytt.no)

Regjeringens valg og prioriteringer i statsbudsjettet får direkte konsekvenser for budsjettarbeidet i våre kommuner og fylkeskomme.
Jeg håper virkelig at de politiske ambisjonene regjeringen har i sine program og regjeringsplattform synes når de snart skal presentere sitt siste statsbudsjett for denne stortingsperioden.

Mens jeg venter på statsbudsjettet

Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

minnes jeg at Hurdalsplattformen lover styrking av bemanningsnormen og flere pedagoger i våre barnehager.

 

Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

tenker jeg at politikerne våre må ha hørt brølet fra foreldre og ansatte om at vi trenger en bedre bemanning nå. Foreldreopprøret har vekket liv i den offentlige debatten om utfordringene i barnehagene!


Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

registrerer jeg at Arbeiderpartiet, i sitt utkast til nytt partiprogram, fortsatt ønsker å bedre bemanningen i norske barnehager.

 

Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

ser jeg at Senterpartiet i sitt partiprogram for perioden 2022-2025 ønsker å styrke bemanningsnormen til å gjelde hele åpningstiden.

 

Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

leser jeg at et samlet hovedstyre i KS uttrykker bekymring for den krevende økonomiske situasjonen kommunene står i.
Kommunene er ryggraden i det norske velferdssamfunnet og kommuneøkonomien må styrkes!

 

Mens jeg venter på statsbudsjettet ...

tenker jeg at lærerne i barnehage og skole trenger bedre rammevilkår for å sammen kunne bidra til å bygge fremtiden vår.  Barna er fremtiden vår!

 

Mandag 7.oktober presenteres statsbudsjettet.

Da forventer jeg å se at politikerne har hørt etter, tatt innover seg alvoret og at de gir oss den politikken de har lovet gjennom partiprogram og regjeringsplattform.

Det betyr en styrket bemanningsnorm, økt satsning på lærerne og økte overføringer til kommunene.