UKEINFO 44-2024

Innhold: Om "klespenger"/ Dok nr. 25/ Eksterne kurs og møter/ Kurs i UDF Oslo

I Oslo kommune er det 15 ulike klesordninger for barnehageansatte skriver utdanningsnytt.no. – Helt urimelig, mener Utdanningsforbundet Oslos leder, Marianne Krogh.

– Kartleggingen av ordninger for arbeidstøy, som ble gjennomført i fjor, omfattet hele Oslo kommune, ikke barnehagene spesielt. Ikke alle bydelene svarte konkret om barnehagene, og flere oppgav heller ikke beløp til klesgodtgjørelser i denne kartleggingen, skriver fagsjefen i en e-post.

Det er opp til arbeidsgiver selv å vurdere hvilke ordninger som bør innføres, ifølge rundskrivet.

– Det er derfor ikke foretatt noen sentral beslutning eller gitt begrunnelser for at det skal gis klesgodtgjørelse fremfor innkjøp av arbeidsklær, skriver Hogstad.

Fremmet minimumskrav
Utdanningsforbundets (UDF) leder i Oslo, Marianne Lange Krogh, er den som er ansvarlig for å forhandle på vegne av medlemmene inn i Oslo-oppgjøret.

Hun mener det er på tide å rydde opp.

– I hovedtarifforhandlingene fremmet vi i år følgende krav «Det gis minimum 2.500 kroner i klesgodtgjørelse til barnehagelærere, pedagogiske ledere og støttepedagoger».

Utdanningsforbundet ble ikke møtt på kravene om å heve den årlige summen.

Les hele artikkelen (utdanningsnytt.no) >

Illustrasjonsfoto: Freepik

«Oslo kommunes overenskomster med arbeidstakerorganisasjonene vedrørende lønns- og arbeidsvilkår for arbeidstakere i Oslo kommune» kan du nå finne i digital versjon i Verktøykassa på nettsiden vår.

 

Utdanningsforbundet Oslos verktøykasse – er en hjelpenettside for tillitsvalgte og medlemmer, hvor du finner svar på mange spørsmål. Sjekk den ut!

I samband med OsloMet-satsinga «Inkludering av barn og unge» har OsloMet gleda av å invitere til debattmøte om inkludering av barn og unge – 11. november.

 

Sted: Pilestredet, Pilestredet 52, studenthallen

 

Dato/Tid: 11. november 2024, 18:00 til 20:00

 

Arrangør: Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier

 

OsloMet har invitert tre forskarar frå OsloMet og ein representant frå Elevorganisasjonen til å ha korte innleiingar før de lagar eit panel med desse fire og representantar frå politikarane i Oslo bystyre. Møtet vil bli leidd av Håvard Grønli, kjent mellom anna frå Politisk kvarter i NRK.

 

Les meir om OsloMet si satsing på barn og unge >

 

OsloMets nettside for arrangementet >

 

Debattmøtet blir arrangert av det tverrvitenskapelege forskingsmiljøet Barneliv og profesjonsutøving (Childlife).

 

Vel møtt!

Fortsatt er det ledige plasser på Utdanningsetatens AKAN-kurs for ledere med personalansvar, verneombud og tillitsvalgte: Forebygge og håndtere AKAN-saker - medarbeidere som vekker bekymring.

Kurset finner sted i Utdanningsetatens kurssenter, 3. desember fra klokken 9 til 12 Grensesvingen 6.

Kursholdere er Anne Kristine Norum Dahl, AKAN-kontakt og Karen Ose-Velle, representant fra bedriftshelsetjenesten, Arbeidsmiljøhuset

Kurset er en del av Utdanningsetatens kurs i helse-miljø- og sikkerhetsarbeid.

Innhold i kurset

Når noe ikke stemmer – hva gjør jeg. Kurset vil sette personalledere i stand til å følge opp medarbeidere med diffuse vansker som for eksempel kan skyldes psykiske lidelser eller rusproblemer. Deltakerne vil få god innsikt i de formelle kravene som stilles til saksbehandling, samt kompetanse i arbeidet med å forebygge og å takle rusmiddelproblematikk.

Temaer som tas opp:

  • trender og utfordringer
  • hvilke holdninger har arbeidslivet til rus
  • hvilke hjelpemidler finnes for å forebygge og håndtere rusproblemer
  • hvordan skal leder forholde seg til AKAN-saker
  • hvordan følge opp medarbeidere

Her finner du påmelding til kurset (gå ned til 3. desmber)– Velkommen! >

Kurs.jpg

Alle tillitsvalgte under Utdanningsetaten inviteres til Zoom-møte med informasjon om resultatene av lokale forhandlinger.

Hvor og når? Mandag 11. november kl. 14:00 - 16:00 på Zoom
(Lenke til møtet blir sendt ut på e-post noen dager i forveien til de som har meldt seg på)

Påmeldingsfrist: 10. november

Meld deg på her >