UKEINFO 39-2024

Innhold bl.a.: Oslobudsjettet: Kutt i bydel, kutt i barnehage, kutt i skole og kutt i barn og unges viktige hjelpetilbud/ Tariff: Enighet med FUS/ Det skjer mye på vår Instagramkonto!/ Mange barnehager uten registrert tillitsvalgt/ Medlemsmøte: «Hva er digital kompetanse?»/ Dagskurs videregående opplæring og fagskole

Både skoler og barnehager rammes, dersom byrådets foreslåtte kutt gjennomføres. Samtlige bydeler blir berørt, viser tallene som ble presentert for bystyret onsdag.

– Vi konstaterer dessverre at byrådet mente alvor da de tidligere uttalte at ingen områder skulle skjermes, sier leder i Utdanningsforbundet Oslo, Marianne Lange Krogh.

– Det er kutt i bydel, kutt i barnehage, kutt i skole og kutt i barn og unges viktige hjelpetilbud. Da hjelper det ikke at byrådet i sitt eget budsjettforslag skriver at rammereduksjonene skal gjennomføres slik at undervisningstilbudet til elevene i minst mulig grad blir påvirket, sier hun.

Onsdag la byrådet frem sitt budsjett for neste år, og økonomiplanen for de neste fire årene. Der kommer det frem at det totalt sett skal kuttes 83 millioner i skolesektoren i 2025. I 2028 anslås det at innsparingene kommer på 535 millioner.

Krogh sier til Utdanningsnytt at tall nå skal finleses på kontoret, men hun har så langt ikke sett mye å glede seg over. Ett unntak er satsingen på et kommunalt lærlinglingtilskudd på 25 millioner, men det utgjør kun en liten flik av budsjettet, påpeker hun. 

Krogh synes 80 millioner over 5 år til å bekjempe utenforskap er alt for lite. Og spør seg hvor det er blitt av de 105 millionene byrådet kuttet til skolemat på forrige års budsjett. De pengene har Krogh ikke klart å finne på neste års budsjett.

Lenker:

Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune.
Denne UKEINFO-artikkelen er en redigert utgave av artikkelen på nettsiden til utdanningsnytt.no, skrevet av journalist Marianne Ruud.

Mandag 16. september kom Utdanningsforbundet i havn med lønnsoppgjøret i FUS-barnehagene.

Resultatet er på linje med oppgjøret for PBL-barnehagene, med generelle tillegg på minimum 18.000 kroner. De ansatte i FUS-barnehagene sikres et lønnsoppgjør på linje med PBL-barnehagene og kommuneoppgjøret. I tillegg ble det jobbet med pensjon, og partene fikk på plass AFP med virkning fra 1. mars 2024.

Les hele saken her >

Telefon.png

I uke 40 (30. september – 4. oktober) er det høstferie.
Sentralbordet holder åpent som normalt, men vi har redusert bemanning på kontoret. Vi kan også kontaktes på e-post [email protected].

Det skjer mye på vår Instagramkonto om dagen!

Der finner du bl.a. videosnutter fra våre tillitsvalgte. De har mye klokt å fortelle, bl.a. om hva de synes er det viktigste at politikerne prioriterer i årets budsjett for Oslo kommune.

Følg oss – vi poster flere innlegg hver uke! (Klikk på bildene, og du kommer til Instagram)

Tillitsvalgt.jpg

Det er fremdeles mange barnehager som ikke har registrert tillitsvalgt for barnehageåret 2024-2025. Tillitsvalgtvervene ble avsluttet 31. august (for dem som var valgt for et år).

Etter denne dato har dere ikke tilgang til tillitsvalgtverktøyet, og kan ikke registrere ny tillitsvalgt eller forlenge eget verv. Vi anbefaler å sette opp valg av tillitsvalgt på et klubbmøte snarest.

Er ikke tillitsvalgt registrert, vil vedkommende ikke få tilsendt UKEINFO, innkalling til kurs, og annet informasjon fra oss. For å ordne ny registrering sender dere e-post til [email protected] med medlemsnummer, navn, e-postadresse, mobiltelefonnummer og periode de er valgt for (1 eller 2 år) til den/dem som har fått vervene og arbeidsplass. Merk e-posten med: NY TILLITSVALGT PÅ *navn på arbeidsplass*.

Lykke til! Ta kontakt med oss dersom du trenger videre hjelp med dette.

7701657-school-children-with-teacher-using-digital-tablet.jpg

Digital kompetanse og digitale hjelpemidler har blitt en del av skolehverdagen, men det er få ting som skaper så mye engasjement som digitalisering i skolen.

Dette skoleåret arrangerer vi fire medlemsmøter om digitalisering i skolen. Hovedmålet er at møtene skal være en arena for god dialog om viktige spørsmål knyttet til skole og digitalisering.

Tema for første møte er: «Hva er digital kompetanse?»

TID: Mandag 21. oktober kl. 17:30

STED: Lærernes Hus, Osterhaugsgate 4C

Vi trenger å definere og vite hva det er vi snakker om, når vi snakker om digitalisering i skolen.  

I rapporten «Å gi rom for variasjon og valgfrihet, mens vi venter på digital dømmekraft» fra EDUCATE, er et av hovedfunnene at det er store forskjeller i elevenes grunnleggende digitale ferdigheter.

Vi vil derfor snakke om hva digital kompetanse er, hvordan elevene skal utvikle digital kompetanse og hvorfor er det så store forskjeller i elevenes grunnleggende digitale ferdigheter?

I panelet til denne samtalen har vi fått med oss:

Dørene åpner klokken 17.00 og det blir servert pizza.

For å beregne pizza, trenger vi påmelding. Påmeldingen er bindende: Medlemsmøte - Hva er digital kompetanse? (utdanningsforbundet.no) >

Om du har meldt deg på, men ikke kan komme, er det viktig at du gir beskjed til [email protected].

Kurs.jpg

Torsdag 17. oktober arrangerer Utdanningsforbundet Oslo dagskurs for tillitsvalgte i videregående opplæring og fagskole. Alle tillitsvalgte vil også få innkalling på e-post.

Tid: Torsdag 17. oktober kl. 09:00 – 15:30.
Sted: Lærernes hus, Osterhaus' gate 4 A, 0183 OSLO

Påmelding: Kurset har påmeldingsfrist 10. oktober.  Klikk her for å melde deg på.

Tema: På kurset vil vi blant annet ta opp fullføringsreformen, rett til mer opplæring og yrkesfaglig rekvalifisering, rettigheter og plikter i forbindelse med etter- og videreutdanning for lærere, vurdering og aktuelle saker.

Innkallingskurs betyr at det er obligatorisk oppmøte, så hvis du ikke kan delta, må du sende vara. Meld fra om matallergier ved påmelding.

Velkommen til kurs!