På denne siden ønsker Utdanningsforbundet Innlandet å samle all relevant informasjon som har med skole- og tilbudsstrukturen i Innlandet fylkeskommune for Utdanningsforbundets medlemmer.
Skole-og tilbudsstruktur i Innlandet
På denne siden ønsker Utdanningsforbundet Innlandet å samle all relevant informasjon som har med skole- og tilbudsstrukturen i Innlandet fylkeskommune for Utdanningsforbundets medlemmer.
Her kan medlemmer og tillitsvalgte finne svar på spørsmål av generell karakter, og en kanal inn til fylkeslaget med andre spørsmål som en ikke finner svar på ved å lese informasjonen på denne siden. Siden er under utvikling og det vil komme mer informasjon fortløpende.
Prosessen
Utdanningsforbundet Innlandet har gjennom prosessen hatt de hovedtillitsvalgte med i ulike arbeidsgrupper, samt en representant i styringsgruppa.
Etter at innstillingen fra fylkeskommunedirektøren var offentliggjort har fylkesstyret hatt diskusjoner på området og har levert et 11 siders høringssvar. Hele høringssvaret er lagt i nedtrekksmenyen under. Mange av Utdanningsforbundets lokallag og klubber har også levert høringssvar. Alle høringsinnspill er å finne på hjemmesiden til Innlandet fylkeskommune.
Her kan du laste ned Utdanningsforbundet Innlandets høringssvar:
De hovedtillitsvalgte kan kontaktes ved behov. Ta gjerne først kontakt med din arbeidsplasstillitsvalgt for å innhente informasjon derfra. De hovedtillitsvalgte har jevnlig kontakt med alle arbeidsplasstillitsvlagte.
Alle de videregående skolene har verneombud som velges på skolene. Fylkeshovedverneombudet utpekes av den orgasnisasjonen som har flest medlemmer. I Innlandet fylkeskommune er dette Utdanningsforbundet.
Hovedverneombudet har direkte kontakt med alle i vernetjenesten lokalt. I prossessene som kommer er hovedverneombudet i Innlandet involvert i ivaretagelsen av ansatte gjennom risikoanalyser og vurderinger
Vernetjenesten følger opp arbeidsmiljølovens bestemmelser. Det er Eirik Thorgaard som er fylkeshovedverneombud i Innlandet fylkeskommune.
Dersom vedtak i fylkestinget i oktober tilsier at skoler blir lagt ned eller tilbud faller bort, kan det bli snakk om overtallighet og nedbemanning. Utdanningsforbundet Innlandet har beredskap til å bistå tillitsvalgte og medlemmer ved skolene i Innlandet.
Personalnemnda kan også bistå enkeltmedlemmer dersom de kommer i en situasjon hvor de er overtallige, må flyttes på eller det er lærere som mottar oppsigelse.
Personalnemnda har kompetanse i arbeidsrett og har erfaring fra overtallighets- og nedbemanningssaker. Personalnemnda består av 6 personer, men det er i hovedsak de tre nedenfor som vil bistå i saker i Innlandet fylkeskommune. Personalnemnda kan også innhente ytterligere juridisk kompetanse ved behov. Saker til nemnda går via nemndas leder.