Sondre Bjaberg, 52 år
Foredragsholder, forfatter, spaltist i bladet Utdanning, lager podkasten «Tidligvakt» og jobber til daglig som ped.leder i en barnehage på Kjelsås i Oslo.
Lykkelig gift med Hazar, far til tre + tre bonusbarn
Martin Berg (58), leirskolelærer og halvstudert røver. Midlertidig skoleleder i 22 år. Nestleder i Norsk Leirskoleforening. Opptatt av å få elever til å føle mestring i elevrollen. Rektor på Stangnes skole i Harstad, en søkbar ungdomsskole som legger vekt på praktisk tilnærming til kunnskap. Skolen kan vise til gode resultater og elevene som har gått på skolen har høy gjennomføringsgrad på videregående opplæring.
Petter Skjerven (58 år) har i en årrekke underholdt og informert norske TV-seere om alt fra språk, mennesket, hva det vil si å være norsk og ikke minst biler. I sitt humoristiske foredrag “Språk og Kommunikasjon” tar han publikum med på en vandring i språkets og kommunikasjonens verden på en morsom og engasjerende måte. Petter tar utgangspunkt i ord og uttrykk som man bruker til daglig og hvordan disse kan danne grobunn for forvirring og misforståelser. Petter har vært programleder for bl.a. «Typisk Norsk», han har jobbet i radio og er forfatter. Han har cand.mag. med psykologi, norsk, medievitenskap og filosofi.
Per Brodal er lege og professor emeritus ved Universitetet i Oslo og har arbeidet med hjerneforskning og undervisning i hele sitt yrkesliv. Han har særlig interessert seg for grunnleggende betingelser for læring fra cellenivå til praktisk studieplanarbeid. I det siste har han engasjert seg i barns oppvekstvilkår, og spesielt lekens betydning for en god utvikling. Sammen med barnepsykiater Charlotte Lunde utga han i 2022 boken «Lek og læring i et nevroperspektiv. Hvordan gode intensjoner kan ødelegge barns lærelyst».
Benedicte Langseth-Eide er psykolog med doktorgrad i organisasjonspsykologi og partner i konsulentselskapet Árvádus, hvor hun arbeider med leder- og organisasjonsutvikling. Hun har erfaring med å bistå HR og ledelse med å identifisere og implementere kunnskapsbaserte og behovsprøvde tiltak for å rigge gode og funksjonelle arbeidsmiljø. Hun er opptatt av å formidle forskningsbasert kunnskap på en måte som gjør den forståelig, tilgjengelig og anvendelig i praksis.
Øyvind Kvalnes er professor i organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI og en av Norges fremste filosofer. Han forsker og underviser om forretningsetikk, profesjonsetikk, moralpsykologi og ledelse. I sin forskning er han nysgjerrig på hva som kjennetegner individer og fellesskap som lykkes.
Han har utgitt en rekke bøker som alle består av filosofiske refleksjoner over lett gjenkjennelige situasjoner fra arbeidslivet. Siden slutten av 1990-årene har han holdt foredrag, seminarer og kurs for norske organisasjoner.
I sine yngre år drev han mye med musikk, og var med i bandet «Fra Lippo Lippi» mellom 1983-1985.
Ingri Løkholm Ramberg (f. 1990) er litteraturviter og førsteamanuensis i norsk ved UiT - Norges arktiske universitet.
Merete Saus er professor ved institutt for lærerutdanning og pedagogikk ved UiT Norges arktiske universitet. Hun er opprinnelig fra Finnmark. Hun har et bredt interessefelt og driver med barnerelatert forskning, profesjonsforskning, praksisnær forskning, samisk relatert forskning, kulturell kompetanse, barnevern og psykisk helse.
Hun er medlem av forskningsgruppen ICRED (Intercultural relations in education). ICRED skal være ledende innen forskning om mangfold og sosial inkluderende læring og undervisning i arktisk og nordområdene. Innretningen på forskningen er tverrfaglig og setter søkelyset på mennesket i sin kontekst.
Ole Jacob Madsen er en norsk psykolog og professor i kultur- og samfunnspsykologi ved Universitetet i Oslo. Han har forsket mye på samtidens prestasjonskultur og ungdoms psykiske helse.
I foredraget Generasjon prestasjon belyser Madsen hvordan dagens unge lever under et økende press om å lykkes både akademisk, sosialt og personlig. Han diskuterer hvordan samfunnets krav og idealer påvirker ungdommens mentale helse og stiller kritiske spørsmål ved om prestasjonskulturen virkelig gjør oss mer vellykkede – eller bare mer stresset.
Foredraget er tankevekkende og gir en viktig forståelse av de utfordringene unge står overfor i dagens samfunn.
Marit L. Sundelin (f. 1967) er universitetslektor i norskdidaktikk og studieprogramleder for barnehagelærerutdanningen ved UiT - Norges arktiske universitet.