Smittevernveilederen for barnehagen er oppdatert

Fire  små barn og en barnehagelærer sitter rundt et bord og leker.
Smittevernveilederen for barnehagen ble oppdatert torsdag kveld.

Smittevernveilederen for barnehagen er oppdatert. Dette er de viktigste endringene.

Publisert 07.05.2020

Den 15. april kom myndighetene med smittevernveileder for barnehage. Da de ble presentert, ble det også understreket av kunnskapsminister Guri Melby at den var dynamisk og kunne endres underveis.

På pressekonferansen i dag kom en ny versjon av smittevernveilederen for barnehage.

Her finner du spørsmål og svar for medlemmer i koronakrisen (oppdateres)

Mye er som i den første utgaven, men det er noen endringer det er verd å notere seg.

De viktigste endringene er:

• Presisering av enkelte råd
  • Større fleksibilitet i organiseringa i kohorter og hvordan de kan samarbeide
  • Råd om rengjøring av utendørs leker

Utdanningsforbundet har gitt innspill til revidering av smittevernveilederen basert på erfaringer fra våre medlemmer og etterspurte at revidert veileder ble tydeligere på. Vi kommer tilbake med våre innspill og kommentarer til endringene som nå har kommet i veilederen i morgen.

Dette sa Utdanningsforbundet i sin høring da smittevernveilederen for barnehage skulle oppdateres.

PS. Utdanningsdirekoratet la i går la ut oversikt over hvilke regler som gjelder barnehagene under covid-19-utbruddet, og hvordan de forholder seg til hverandre.

I podkasten Lærerrommet snakker vi om gjenåpingen av barnehage og av skolens 1.-4.-trinn. Gjestene er overlege Margrethe Greve-Isdahl ved Folkehelseinstituttet, styrer Mette Westrheim og rektor Grethe Eggerud.Hør episoden direkte her:

Episode 46: Korona og smittevern, hvordan går gjenåpningen?

Saker om koronakrisen