Undersøkelse: Kutt i kommunene går utover barnehage og skole

En undersøkelse fra Utdanningsforbundet viser at et flertall av kommunene vil kutte i barnehage- og skolebudsjettene dette året.

Publisert 02.01.2015 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

Tillitsvalgte i 280 av landets kommuner har svart på kommunebudsjettundersøkelsen. Den viser at over 70 prosent av kommunene planlegger kutt i barnehagetilbudet med mellom 1 og 5 prosent, mens 80 prosent vil kutte tilsvarende for grunnskolen.

Hovedårsaken til kuttene viser seg å være svak kommuneøkonomi. Leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet sier til NTB at:

- Nok en gang er det skoler og barnehager som må bære innsparingen til kommunene. Vi har sett denne utviklingen over flere år nå.

Hun mener kommunenes planer om kutt viser at det haster med å få på plass nasjonale bemanningsnormer for barnehage og skole.

Les hele NTB-saken gjengitt i Østlendingen her

Nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet diskuterte saken med medlem i utdanningskomiteen på Stortinget, Kristin Vinje (H), i NRK Her og Nå i slutten av desember. Hør hele innslaget under.

Her og Nå 29.12.2014

Les rapporten her (PowerPoint)