Solid medlemsvekst i 2014

Utdanningsforbundet satte medlemsrekordrekord, og økte med nesten 6.000 medlemmer under fjoråret. - Svært gledelig, sier leder Ragnhild Lied.

Publisert 13.01.2015 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

2014 var et begivenhetsrikt år for Utdanningsforbundet – og særdeles gledelig hva gjelder utviklingen i medlemstallene:

- Ser viktigheten av å organisere seg

I løpet av 2014 økte organisasjonen med 5.825 medlemmer, og ved utgangen av året var hele 162.783 personer medlem i Utdanningsforbundet. Det er snaut 500 medlemmer unna rekordmedlemstallet litt tidligere på året, men likevel særdeles høyt.

Økningen på nesten 6.000 medlemmer i løpet av 2014 er også historisk høyt.

- Dette er meget hyggelige tall, og viser at lærere, barnehagelærere, styrere og skoleledere ser viktigheten av å organisere seg.

Mange spådde at turbulensen i forkant av og under streiken kunne slå negativt ut for Utdanningsforbundets medlemstall.

- I stedet ser vi altså at det motsatte skjedde. Det er svært gledelig. Kanskje har mange følt behovet for en sterk fagforening i forbindelse med konflikten med KS, tror Lied.

Frykter press, ønsker sterk fagforening

Med en arbeidsmiljølov under kraftig press, og utviklingen internasjonalt, er det liten grunn til å tro at det blir noe enklere i 2015.

- Det er all grunn til å frykte et ytterligere press, både på norske lærere og ledere, i skolen så vel som barnehagen, i det inneværende året.

- Da trenger vi fortsatt en sterk og tydelig fagforening, understreker Lied.

Økning i medlemsgruppene

Det har hun også ved inngangen til 2015. De fleste medlemsgruppene i Utdanningsforbundet økte nemlig i størrelse i løpet av fjoråret:

*BHG - Barnehage + 679,
* GSK - Grunnskole + 1074,
* UH - Universitet og høgskole + 11,
* VGO - Videregående opplæring + 55 og
* FAS - Faglig administrativt støttesystem - 15.

Nedgang i ledermedlemmer

I løpet av 2014 har Utdanningsforbundet imidlertid hatt en nedgang i alle ledermedlemmene i ledergruppene:

* BHG - Barnehage (-89),
* GSK - Grunnskole (-72),
* UH - Universitet og høgskole (-1),
* VGO - Videregående opplæring (-25) og
* FAS - Faglig administrativt støttesystem (-3)

Pensjonistene

I 2014 hadde denne gruppen en oppgang på 1.601 medlemmer.

Yrkesaktive

I løpet av fjoråret hadde yrkesaktivgruppen en oppgang på 1.826 medlemmer. Utdanningsforbundet har nå 119.548 yrkesaktive medlemmer.