Prioriter oss i vaksinekøen

Utdanningsforbundet Bergen har oppfordret byens politikere til å prioritere ansatte i barnehage og skole til vaksinedose nummer to.

De siste ukene har smittetallene økt i Bergen. Vi nærmer oss i rykk og napp et daglig smittetall på hundre, og mens bare noen få av er fullvaksinert, er hele halvparten av de smittede i Bergen vaksinert med første dose.

I barnehagene er tilvenningen godt i gang, og skolestart nærmer seg. Skoledagen beveger seg mot en etterlengtet normal, noe både barn, foreldre og ansatte er glade for. Men det kommer med en bismak.

Som ansatt i barnehage og i skole, står man ikke på en meters avstand fra barna. Det er helt umulig, både med tanke på undervisning og det menneskelige aspektet. Barna skal lære, hjelpes og trøstes, de trenger fang og de trenger modellering ved en skrivepult.

Det er utrolig viktig at barna får være på skolen og i barnehagen, og at dagene blir så normale som de kan bli, men det er også viktig at de som fremdeles jobber der, kjenner seg trygge. En prioritering av dose to for disse gruppene, ville hjelpe.

Det har blitt åpnet for at kommunene bestemmer kortere intervall mellom første og andre dose, og dette bør kommunen benytte seg av for de ansatte i skole og barnehage, for å gi en tryggere hverdag, der yrket kan bli utført uten konstant redsel for å bli smittet.