Pensjonisttreff

Publisert: 30.06.2021

Utdanningsforbundet Narvik har mange pensjonistmedlemmer, og skal utvikle møtearenaer og tilbud for dem. Etter sammenslåingen av lokallagene Ballangen, Tysfjord og Narvik har vi opprettet et pensjonistråd med medlemmer fra alle de tre gamle lokallagene. De har, sammen med lokallagsleder, planlagt og gjennomført aktiviteter for pensjonistene. Det siste året har de fleste aktivitetene blitt avlyste eller utsatte på grunn av smittevernrestriksjoner.

I vår ble pensjonistrådet enige om at det var på tide å få til trygg aktivitet tilpasset restriksjonene. Derfor ble det invitert til sosiale lunsjmøter i alle de tre gamle lokallagene. På alle stedene var det rundte 10-12 medlemmer som takket ja til tilbudet og møtte opp. Fra de tre møtene ble det meldt om fornøyde pensjonister som hadde fått diskutert mange saker og mimret fra "gamle dager". De fikk også kommet med innspill til pensjonistrådet om ønsker for utarbeiding av videre planer og aktiviteter.

Det ble også tid til underholdning og faglig oppdatering. På møtet i Ballangen fikk vi blandt annet innblikk i kvinnelige læreres kår for 100 år siden. I Kjøpsvik møttes 10 medlemmer på Sementbula.  Mange historier og fagforeningsdiskusjoner ble tatt frem. Gitaren kom også frem, og ledsaget av Ingar Skogvold på gitar ble det allsang, med blant annet den selvskrevne Tysfjordsangen. 

Pensjonistrådet er i gang med nye planer for møter og tilbud til pensjonistene, og håper det til høsten blir mulig å invitere medlemmene fra hele lokallaget til felles aktivitet. Erfaringene fra møtene nå i vår gjør at vi har et ønske om å få til en god kombinasjon av møter for hele lokallaget og  møter i de tre opprinnelige lagene.