Medlemsmøte for skoleledere

Publisert: 03.05.2024

17. april inviterte vi ledermedlemmene i skole til eget medlemsmøte. Det ble et møte med mye god informasjon fra flere nivå i organisasjonen, samtidig som det ble mulighet for spørsmål, og vi fikk gode innspill som vi tar med oss i arbeidet videre for denne medlemsgruppen.

 

Den 17. april inviterte vi ledermedlemmene i skole til eget medlemsmøte. Det ble et møte med mye god informasjon fra flere nivå i organisasjonen, samtidig som det ble mulighet for spørsmål, og vi fikk gode innspill som vi tar med oss i arbeidet videre for denne medlemsgruppen.

Møtet åpnet med at Karen Strandenæs fra fylkesstyret holdt et innlegg om hva Utdanningsforbundet er for lederne i skolen, og hvordan Utdanningsforbundet jobber for lederne. 

Hun poengterte at vi er veldig glade for å ha lederne i vår organisasjon. Vi har stor påvirkningskraft på de nivåene vi opptrer, både lokalt, på fylket, mot departementet og sentralt politisk nivå. Lederne er da en viktig stemme inn i profesjonsfellesskapet når vi deltar i store overordnede politiske diskusjoner.  

Hos oss står ledermedlemmene trygt i en organisasjon som gir råd, veiledning og direkte bistand dersom man får utfordringer i arbeidsforholdet. Det blir holdt kurs med tema spesielt rettet mot ledere. Lederhjelpen er også en god mulighet for å få råd og hjelp når vanskelige avgjørelser skal tas. 

Hun forklarte også hvordan Utdanningsforbundet er organisert for å sikre at alle medlemmer blir ivaretatt dersom to i samme forbund kommer i konflikt. Organisasjonen har kompetanse på flere nivåer (lokalt, fylke, sentralt). Vi har både egne advokater i tillegg til avtale med eksternt advokatfirma. Slik har vi kapasitet og gode løsninger i egen organisasjon for å gi god hjelp til begge parter. 

Ingeborg Sand Øgård er medlem i lederrådet på fylket, og hun fortalte om hvordan rådet jobber, hvilke saker som har vært spesielt aktuelle den siste tiden, og hvordan de lokale ledermedlemmene kan melde saker til henne slik at organisasjonen får oversikt over hva som rører seg på grasrota. 

Til slutt orienterte hovedtillitsvalgt i kommunen, Kirsti Torbergsen,  om omorganisering av lederstruktur i kommunen. Det ble en god debatt med mange spørsmål og gode innspill for oss å jobbe videre med. 

Møtet ble avsluttet med en veldig hyggelig og sosial stund på Kafferiet. 

Vi takker ledermedlemmene som kom og gjorde det til et veldig godt og nyttig møte for oss.